ZOM ondersteunt kindertehuis in Nittambuwa Sri Lanka


Dankzij de bijdrage van Fred de Raden heeft de Stichting ZOM in 2013 het Kindertehuis “Newbridge Orphanage” in Nittambuwa kunnen ondersteunen.

Fred heeft een lezing gehouden in de “Ruumte” in Nieuw Amsterdam over het verlies van zijn zoon Ruben. Hij heeft verteld waar ouders meezitten als zij het liefste wat zij hebben moeten missen.

Na de lezing konden de aanwezigen zijn boek “Ruben” kopen. Ruim 100 mensen bezochten deze geslaagde avond, waar ook het kerkkoor uit Weiteveen aan deelnam De opbrengst van de avond ging geheel naar de ZOM voor het Kindertehuis in Sri Lanka.

Het kindertehuis is in 2007 gebouwd en er wonen 27 jongens. Een Ierse Stichting heeft het Kindertehuis tot afgelopen jaar ondersteund. Door het wegvallen van de steun is pater Lester met zijn jongens behoorlijk in de problemen gekomen. Er is amper voldoende geld voor eten en drinken, zodat er bijna geen geld meer over is voor kleding, school en andere belangrijke zaken.

Door de bijdrage van de ZOM van ruim € 4.000,00 konden er boeken en andere schoolbenodigdheden worden aangeschaft en was er geld voor sport attributen.

Het New Bridge kindertehuis in Nittambuwa

Pater Lester maakt samen met “zijn” jongens moeilijke tijden door

Het gebouw is nog vrij nieuw en ziet er goed onderhouden uit

De oudere jongens staan dit jaar voor hun eindexamen

Er is nog voldoende aanwas, want ook de kleintjes zijn goed vertegenwoordigd

In de pauze net als de jongens in Nederland, “lekker een balletje trappen” of

Lekker uitrusten in de schaduw……………….


<<< Terug