ZOM voert actie voor een ‘printshop’ voor 70 scholen in Gambia


The Gambia is een van de armste landen in Afrika. Het onderwijs is op een erg laag niveau en scholen hebben grote moeite om hun leerlingen goed onderwijs te geven. Het ontbreken van geschikt lesmateriaal is een van de grote beperkingen voor scholen in The Gambia. Voor het zelf maken van lesmateriaal is apparatuur nodig. De scholen op het platteland van The Gambia beschikken niet over apparatuur om zelf drukwerk te verzorgen, zoals lesmateriaal, proefwerken en examenvragen.

Dit project maakt het mogelijk dat in de hoofdstad Banjul een ‘printshop’ wordt ingericht, waar het drukwerk voor 90 scholen wordt gemaakt. Daarmee kunnen 130.000 leerlingen en leerkrachten worden ondersteund.

Het CES (Catholic Education Secretariat), het katholieke onderwijs secretariaat in The Gambia ondersteunt deze 90 scholen in het land. Deze scholen zijn toegankelijk voor leerlingen van alle religies.

Het gebouw waar het print centrum in wordt gevestigd

CES heeft in Banjul een onderwijs centrum gebouwd. CES zou het centrum van een ‘printshop’ willen voorzien. Zij hebben de hulp ingeroepen van de Stichting ZOM om hun daarbij te helpen. Daarvoor is een professionele printer, een computer met randapparatuur, een fotokopieerapparaat en aanvullende kantoorartikelen (zoals snij- en nietmachines) nodig. Daarmee komt de begroting op € 10.000.

Het katholieke diocees van Banjul draagt € 2.250 bij. De stichting ZOM (Zevenaar ontmoet Medemensen) voert actie om het project in Nederland bekendheid te geven. De stichting ZOM hoopt € 5.000 te kunnen bijdragen aan het realiseren van de professionele printshop. Het project van de Stichting ZOM is goedgekeurd door de Wilde Ganzen, zij ondersteunen het project, wanneer de Stichting ZOM het geld bij elkaar krijgt, met een premie van 55%: € 2.750.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Wil de Raden, voorzitter van de Stichting ZOM, per telefoon 0591.548460 of per email wilderaden@aol.com.

Personen, scholen of andere organisaties die het project willen ondersteunen kunnen dit doen door een bijdrage over te maken op rekeningnummer 40.000 ten name van de Wilde Ganzen onder vermelding van printshopproject Gambia of op rekeningnummer 8566 ten name van de Stichting ZOM onder vermelding van Gambiaproject.


<<< Terug