Zevenaarse bliksemactie voor Oekraïense vluchtelingen afgesloten

11.000 Euro heeft de bliksemactie van de Stichting ZOM (Zevenaar Ontmoet Mátészalka) opgeleverd. Het geld is overgemaakt naar de Stichting “Szeretet Alapítvány”. Deze stichting regelt namens de Gemeente en de gezamenlijke kerken de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne in de regio Mátészalka.

Zevenaar wil de Hongaarse partnerstad Mátészalka ondersteunen. Nog steeds proberen dagelijks vluchtelingen de grens over te steken op zoek naar een veilig onderkomen.

Burgemeester Peter Hanusi van Mátészalka is aangewezen om de opvang en verzorging van de vluchtelingen in de regio te coördineren. Hij is bijzonder blij met de bijdrage uit Zevenaar.

“Wij zijn onze partnerstad enorm dankbaar voor de financiële ondersteuning van Zevenaar. Wij hebben geld nodig voor de verzorging van de vluchtelingen. Voor 5 euro kunnen we een vluchteling eten en drinken geven.”

Grote steun krijgen de vluchtelingen van Verpleeghuis “Oudenhoven”, hier worden honderden warme maaltijden per dag gemaakt in de voormalige grootkeuken van Huize Pelgrom.

Ook burgemeester Lucien van Riswijk van Zevenaar is verheugd over de steun aan de partnerstad: “De hulp die onze inwoners bieden om de getroffen Oekraïners te ondersteunen is hartverwarmend.”Burgemeester Peter Hanusi bezoekt de opslag van goederen voor de Oekraïense vluchtelingen

Er zijn nog ruim 400 vluchtelingen in Mátészalka waarvan een deel weer terug wil en een ander deel verder wil naar West Europa. Helaas krijgt Mátészalka nog erg weinig steun van elders en zijn de mogelijkheden bijna uitgeput.

Namens de vluchtelingen, de stichting “Szeretet Alapítvány”, de gemeente Mátészalka wil ik iedereen die een bijdrage heeft gegeven van bedanken en speciaal de gemeente Zevenaar.

Wil de Raden, voorzitter Stichting ZOM


<<< Terug