Renovatieproject Schoolmeubilair in Bwiam, Kanilai en Bullock

Catholic Educational Secretary The Gambia

Renovatieproject Schoolmeubilair in Bwiam, Kanilai en Bullock

Van de directeur van de Stichting Katholiek Onderwijs in Gambia, de heer Faya Dawda, hebben we de vraag gekregen om een bijdrage te leveren om 240 leerlingen setjes te helpen renoveren. De setjes waren totaal versleten, de leerlingen konden er niet meer fatsoenlijk op zitten.

Tevens was er dringend behoefte aan schoolborden in de 10 lokalen zodat er weer “gewoon” onderwijs gegeven kan worden.

De renovatie is uitgevoerd door plaatselijke bedrijven, de renovatie van een set kostte 25 euro, het frame is geschuurd en geschilderd en er is een nieuw tafelblad opgezet, op de stoel is een nieuwe rugleuning en zitting gemonteerd. Voor dit project was een bedrag nodig van 7.500 euro.

DE RENOVATIE KOSTEN ZIJN LAGER DAN DE TRANSPORTKOSTEN VAN AFGESCHREVEN MEUBILAIR UIT NEDERLAND en door de renovatie in Gambia door plaatselijke bedrijven uit te laten voeren, wordt de werkgelegenheid ook gestimuleerd.

St. Edwards Basic Cycle School in Bwiam, St. Anthony's Basic Cycle School in Kanilai, St. John Vianney's Basic Cycle School in Bullock, beide plaatsen liggen vlakbij Bwiam.


Schoolmeubilair in de St. Edwards Basic Cycle School in Bwiam


Schoolmeubilair St. Anthony's Basic Cycle School in Kanilai


Schoolmeubilair St. John Vianney's Basic Cycle School in Bulock


Graag willen wij alle sponsoren namens de leerlingen, personeel en ouders van harte bedanken voor de steun die we hebben gekregen om het renovatieproject uit te voeren.

Wil de Raden, ZOM Foundation


STEUN VAN DE WILDE GANZEN

Gelukkig krijgen we hulp van de Wilde Ganzen. Voor elke euro die we bij elkaar krijgen geven zij een premie van 50 eurocent. Dus met een eigen bijdrage van € 5.000 zijn we er al.

De Wilde Ganzen steunen honderden kleinschalige projecten in arme gebieden. Deze projecten zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap samen met bevlogen Nederlanders. Wilde Ganzen helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Daar helpt u met iedere gift aan mee!


<<< Terug