Salon “RUBEN” geopend in Colombo (Sri Lanka)

Rohana heeft onlangs haar schoonheidssalon in Colombo geopend. Zij was al jong getrouwd en heeft een dochter. Haar man overleed 2 jaar geleden en Rohana kwam alleen te staan zonder inkomen, haar familie en de schoonfamilie lieten haar in de steek.

Voordat het helemaal misging hebben de zusters Rohana opgevangen in een opvanghuis. Hier kreeg ze een opleiding voor schoonheidsspecialiste en kapster. Afgelopen jaar behaalde zij haar diploma’s. Haar grote wens was een eigen salon, alleen ontbrak het haar aan eigen middelen. Via Pater Dinesh vroeg zij bij de Stichting ZOM een lening om de benodigde inventaris aan te kunnen schaffen en een pand te kunnen huren (borg).

Het bestuur van de ZOM heeft haar een lening gegeven van 1500 voldoende om te kunnen starten. Het gaat goed, in de afgelopen weken heeft zij al een kleine kring vaste klanten opgebouwd en de mond-op-mond reclame is positief, zodat de kans van slagen groot is.

In plaats van de lening terug te betalen heeft de ZOM in overleg met Pater Dinesh besloten dat Rohana elke maand 30 doneert voor een jongen, gedurende minimaal 5 jaar.

Het grote billboard dat boven de salon hangt.

De ingang van de salon.

De inrichting is compleet met alle benodigde gereedschappen en materialen.

Al ontbreekt het nu nog wel aan voldoende kast- en opbergruimte.

Namens Rohana en Pater Dinesh bedanken we de ZOM sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt en een jonge vrouw en haar dochter een nieuwe kans hebben geboden.


<<< Terug