Nieuwe geiten voor Sri Lanka

Father Dinesh is in Negombo een nieuw project gestart om arme gezinnen een nieuw bestaan te geven. Het houden van dieren kan een belangrijke voedselbron voor het gezin zijn, maar door het verkopen van producten die over zijn kan het gezin geld verdienen om het dagelijks leven minder zwaar te maken.

In Nittambuwa nemen inmiddels 50 gezinnen deel aan het “geitenproject”, samen hebben de gezinnen bijna 300 geiten. De melk die over is, gaat naar een melkfabriek die o.a. kaas maakt. Door de coöperatie zijn er goede afspraken gemaakt met de fabriek.

Het eerste gezin in Negombo heeft afgelopen week de eerste twee geiten gekregen. Frits en Evelyn Grijze zijn de eerste sponsoren. We hebben de eigenaar gevraagd om ze “Frits en Evelyn” te noemen, sorry Frits! We hopen dat er nog vele sponsoren volgen, voor 70 euro bent u sponsor van een geit.

Evelyn
Frits

Naast geiten willen we ook andere dieren sponsoren, zoals varkens (35 euro), kalkoenen (5 euro), kippen (een toom van 6 kippen plus haan voor 20 euro). De eerste kippen, een haan en een kalkoen zijn gekocht van de sponsor bijdrage van Herman Lieve, ter gelegenheid van zijn verjaardag.
Voor meer informatie: www.stichtingzom.nl

NL21 INGB 000.000.8566 t.n.v. de Stichting ZOM


<<< Terug