NANDRI

Hergebruikwinkel NANDRI in Zevenaar

NANDRI: Het adres voor 'Eerste klas tweedehandskleding en speelgoed' aan de Reissenakker 12 in Zevenaar.

NANDRI is een hergebruikwinkel voor kleding, schoenen, accessoires en speelgoed. De opbrengsten van de winkel, van de giften van sponsoren en donateurs komen voor de volle 100% ten goede aan de allerarmsten in de dorpen Kandana en Wattala in Sri Lanka. Hierdoor wordt in de gesponsorde gezinnen een positieve verbetering in de gezinssituatie teweeg gebracht.

De openingstijden van Nandri zijn:
- Dinsdag 12.00-16.00 uur
- Woensdag 12.00-16.00 uur
- Donderdag 12.00-16.00 uur
- Vrijdag 12.00-16.00 uur
- Zaterdag 12.00-16.00 uur.

U bent van harte welkom als klant maar mogelijk wilt u ook als vrijwilliger uw bijdrage komen leveren aan Nandri.

Nandri heeft als doel:
Ondersteuning bieden aan de inspanning van de allerarmsten in Kandana en Wattala om hun leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden te verbeteren, zodat zij zelfstandig vorm kunnen geven aan hun toekomst.

Nandri realiseert dit doel door middel van:

• Sponsoring van alleenstaande, zelfstandig wonende, ouderen.
    Aan hen wordt een maandelijkse financiële bijdrage in het levensonderhoud verstrekt.
  • Sponsoring van gezinnen of alleenstaande ouders met kinderen.
    Aan hen wordt een maandelijkse financiële bijdrage in het levensonderhoud verstrekt waarbij zoveel mogelijk nadruk wordt gelegd op onderwijsdeelname van de kinderen.
  • Microkredieten voor kansarme maar ondernemende personen.
    Aan hen kan een microkrediet verstrekt worden waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren en zij een eigen inkomen kunnen genereren, waardoor ze zelfstandig vorm kunnen geven aan hun toekomst.
  • Studiefonds in de vorm van een bijdrage wordt dit ingezet als de kosten voor onderwijs of bijles het gezinsbudget te boven gaan, zodat kinderen hun schoolopleiding af kunnen maken.
  • Medisch hulpfonds helpt mensen om de kosten van medische zorg te kunnen betalen waardoor ook zij medische zorg op maat kunnen krijgen.

Nandri werkt aan deze doelstelling door:
  • Het werven van fondsen om dit alles mogelijk te maken.
  • Door Nandri onder de aandacht van een breed publiek te brengen.
  • De hergebruikwinkel van Nandri met ‘eersteklas tweedehands kleding en speelgoed ’ met dezelfde naam.
  • De opbrengsten komen via Stichting ZOM geheel ten goede aan de projecten in Sri Lanka.

Nandri betekent ‘Dankjewel’ in het Tamil, één van de talen die op Sri Lanka gesproken worden.

We hebben voor deze vriendelijke naam gekozen, omdat we ’Dankjewel’ zeggen:
  • Voor de kleding en het speelgoed die gratis ter beschikking is gesteld.
  • Voor de opbrengst van de verkoop van deze goederen.
  • Namens de mensen in Sri Lanka, die daarmee gesteund worden.
Met slechts € 0.50 per dag helpt u al om een kind naar school te laten gaan of kunt u Actiepuntenlijst een gezin ondersteunen.

-------------------- * * * -------------------

Tweemaal per jaar, in maart en september, organiseert Nandri een modeshow.

Op 23 september 2012 vond de najaarsmodeshow plaats.

Najaars modeshow.

Buiten in de zon met een kopje koffie met iets lekkers heeft het publiek zaterdag kunnen genieten van een sprankelende modeshow.

De modellen showden de najaars- en wintercollectie van 'Eerste klas, tweede hands kleding van Nandri. Er is weer veel mooie kleding, waaronder kleding van bekende merken, gebracht. Na afloop van de show is er veel verkocht.

Van de opbrengst kunnen we weer veel mensen in Kandana en Watala in Sri Lanka blij maken.

Modellen, vrijwillgers en klanten 'Nandri , dank je wel!'

-------------------- * * * -------------------

Ook u bent uiteraard van harte welkom aan de Reisenakker 12 te Zevenaar.

Voor meer informatie, zie onze website www.nandri.eu.