Hongaars Sponsorplan

Voor € 5,00 per maand geeft u één Hongaars weeskind een echte toekomst.

Weeskinderen
Hongarije telt 250.000 weeskinderen. Onder het oude systeem werden ze weggestopt in tehuizen, voor de bevolking taboe. De kinderen leefden geďsoleerd en waren bij voorbaat kansloos en zonder toekomst.
De laatste jaren is daar nog niet zo veel verandering in gekomen. Slechts een klein deel van de weeskinderen heeft het grote geluk om opgenomen te worden in een pleeggezin.

Projecten
De afgelopen jaren hebben we met leerlingen, personeel en begeleiders van het Liemers College, locatie Vestersbos een aantal projecten in Hongarije uitgevoerd. Zo werd in Viségrad een opvanghuis voor wees- en zwerfjongeren gerenoveerd. In Vép is een huis grotendeels afgebouwd; hier verblijven 10 kinderen.
Ook in Pomáz, ten noorden van Boedapest, is na actie een bouwproject afgerond. Er wonen 6 pleegkinderen.

De laatste jaren zijn de financiële omstandigheden van de gezinnen erg achteruit gegaan door o.a. inflatie, hoge rentes, energiekosten verdubbeld, zonder dat de inkomsten zijn toegenomen. Zonder hulp gaat het niet goed. Wij hebben besloten om hulp te bieden. Hulp voor extra eten, kleding en onderwijs. In Vép en Pomáz worden gezinnen gesponsord, zij krijgen regelmatig ondersteuning.

In Mátészalka is door de stichting ZOM een huis gebouwd, daarnaast werden drie huizen gerenoveerd zodat nu 18 weeskinderen bij pleegouders kunnen verblijven. Deze gezinnen willen we graag ondersteunen.

Het grote weeshuis met 160 kinderen in Mátészalka heeft ook hulp nodig. Naast kleding en schoenen is geld nodig. Een deel van de sponsorgelden gaat naar dit doel.

Graag willen wij de hulp aan weeskinderen uitbreiden daar hebben we uw hulp voor nodig.

Doet U mee?

U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden, of als u meer wilt weten, dan kunt u contact opnemen met:

G. v.d. Heijden tel: 0316-330187
W. ten Have tel: 0314-332485