“Atelierproject” in Nittambuwa Sri Lanka

Het Atelierproject in Nittambuwa (Sri Lanka) draait uitstekend. Na een succesvolle start is het project in het tweede jaar verder uitgegroeid. Helaas zijn er enkele dames afgehaakt, zij kwamen de afspraken niet na, daarvoor in de plaats zijn gelukkig weer nieuwe deelneemsters die goed functioneren.

Dankzij de ondersteuning van de “Wereldwinkel” Zevenaar, de Wilde Ganzen en sponsoren van de Stichting ZOM kon het project worden gerealiseerd onder leiding van pater Dinesh en pater Francis. Er zijn momenteel 52 deelnemende dames, verdeeld over 4 groepen. Elke groep vormt een eigen team en werkt nauw samen. In elk team zijn dames die ontwerpen, kleding maken en verkopen. Wekelijks zijn ze op de markten in de regio Nittambuwa te vinden.

Naast maatkleding worden wordt er ook maatkleding gemaakt, tassen, bedspreien, gordijnen en verder alles wat op een naaimachine gemaakt kan worden.

Dit jaar vindt er een evaluatie plaats en wordt er gekeken op welke wijze het project verder gaat.

Nittambuwa ligt ruim 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Colombo

Aan het werk in haar “thuis” atelier met de dagelijkse werkzaanheden

Heel veel verschillende artikelen worden hier gemaakt voor verkoop op de weekmarkten

Deze mevrouw heeft zich gespecialiseerd op de fabrikage van allerlei soorten tassen

De deelnemende dames verdienen door het fabriceren van confectie-, maatkleding, tassen, kussen, gordijnen ed voldoende om van te leven en vooral om het voor de kinderen mogelijk te maken dat naar school kunnen en fatsoenlijke maaltijden krijgen, kortom een eerlijke kans voor de toekomst.


<<< Terug