Actuele zaken

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012

Woensdag 14 maart zijn Marlis en Wil om 20:45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai. De vlucht verliep voorspoedig zonder al te veel oponthoud en donderdag om half vier waren we in ons hotel Sandi Beach in Negombo. Bij aankomst hebben we ons geďnstalleerd in onze kamer en om half acht konden we aan tafel voor een uitgebreid buffetdiner. Nog even een drankje en toen naar bed, slaap inhalen.

>> Klik hier voor een uitgebreid verslag



Eindverslag van het Verzorgingshuisproject in Sri Lanka

In november is het nieuwe Verzorgingshuis in Kandana (Sri Lanka) oficieel geopend. Na een bouwtijd van amper 8 maanden staat er een prachtig geoutillerd Verzorgingscentrum waar plaats is voor 30 alleenstaande ouderen. Projecleider Vincent Pillai heeft het project in goede banen geleid en Kandana beschilkt over een fraai Verzorgingscentrum. Het project is gerealiserd met steun van de Wilde Ganzen, de NCDO, de Wereldwinkel in Zevenaar en tal van sponsoren.

Namens alle personeelsleden, bestuur van het Verzorgingscentrum en natuurlijk de bewoners willlen we iedereen die heeft meegeholpen van harte bedanken.

Bestuur Stichting ZOM

>> Klik hier voor een uitgebreid verslag


Reisverslag 2011 Sri Lanka

Van 21 oktober tot 9 november j.l. waren Jan en ik, uiteraard op onze eigen kosten, op Sri Lanka.

We hebben weer mogen genieten van de gezellige privébezoeken aan vrienden en bekenden op het eiland en de hartverwarmende bezoeken aan de families van onze kinderen. En natuurlijk van zon, zee en al het moois van dit prachtige land. Maar we hebben ook een belangrijk deel van de tijd van onze reis gebruikt voor “werkbezoek” aan de diverse projecten, waar wij beiden bij betrokken zijn.

Zo was een belangrijke reden voor ons bezoek de officiele opening op 5 november van het Eldershome in Kandana, een gebouw dat door bijdragen van o.a. stichting ZOM, Wereldwinkel Zevenaar, NANDRI, Wilde Ganzen en NCDO is gerealiseerd. Het gebouw zal aan 30 alleenstaande bejaarden huisvesting gaan bieden. Het initiatief voor dit gebouw werd al in 2003 genomen, maar pas in 2008 (tijdens ons vorige bezoek) kon er grond voor aangekocht worden. De bouw werd in 2011 gerealiseerd. We voelden ons vereerd als eregasten bij de officiele opening aanwezig te mogen zijn.

>> Lees meer