Verslag Renovatieproject St. Edward School Bwiam

Met behulp van een groot aantal sponsoren en de WILDE GANZEN is de Stichting ZOM erin geslaagd het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Dankzij de inspanningen van Mr. Faya Dawda van de CES kon het project eind 2016 worden afgerond. Onze Gambia sponsoren Jos en Astrid Fischer van PLUS FISCHER hebben het project bezocht en nog een extra bijdrage gegeven voor de aanschaf van noodzakelijke schoolmaterialen, zoals schoolborden, papier, boeken ed.

Wij kunnen terug zien op een geslaagd project en we bedanken iedereen die heeft bijgedragen om het project te realiseren.

Leerlingen voor een van de twee gebouwen van de St. Edward School in Bwiam

Van deze grote school maken 800 leerlingen en 30 personeelsleden gebruik. De daken lekten en in de regentijd stroomde het water door de gaten naar binnen en liep het langs de muren, het gevolg was dat de lokalen onder de schimmel zaten en dat het meubilair erg te lijden had. Ook de boeken en leermiddelen waren regelmatig vochtig. Een zeer ongezonde situatie. De school is meer dan 40 jaar oud en de reparaties aan het dak zouden niet meer helpen.

Gaten in de dakplaten, roest en schimmel langs de muren

Bwiam ligt in het zuiden van Gambia en is het centrum van de regio.

Voor de realisering van het hele project is nodig: € 15.500,00

WERKZAAMHEDEN TEN BEHOEVE VAN DE RENOVATIE
  1. Schoonmaken van de binnen- en buitenmuren en vloeren.
  2. Herstelkosten van de dakconstructie, vervangen van verrotte balken.
  3. Vernieuwen van de dakbedekking.
  4. Schilderwerkzaamheden binnen en buiten.
STEUN VAN DE WILDE GANZEN

Gelukkig kregen we hulp van de Wilde Ganzen. Voor elke euro die we bij elkaar kregen, gaven zij een premie van 50 eurocent.

De Wilde Ganzen steunen honderden kleinschalige projecten in arme gebieden. Deze projecten zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap samen met bevlogen Nederlanders. Wilde Ganzen helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Dat leidt tot een directe en blijvende verbetering. Daar helpt u met iedere gift aan mee!

De daken zijn vernieuwd

Er is hard gewerkt aan de gebouwen zowel van binnen als van buiten

De gebouwen liggen er weer prachtig bij, nieuwe daken en van binnen en buiten geschilderd

Leerlingen en personeel zijn erg blij met hun “nieuwe” onderkomen