Enlightment through the darkness

(REVALIDATIECENTRUM VOOR ALCOHOL EN DRUGS)

De ETTD is door het Aartsbisdom Colombo, samen met de Overheid. Sinds de opening heeft de ETTD 7500 cliŽnten toegelaten tot de revalidatieprogrammaís, veel cliŽnten zijn op de goede manier teruggekeerd in de samenleving.

De ETTD is afhankelijk van giften van sponsoren en de bijdrage van de families van verslaafde deelnemers.

Het centrum ligt aan de rand van Negombo in een rustige omgeving

Sinds een aantal jaren zijn de drugsproblemen gigantisch toegenomen:

• De etnische problemen hebben slechte leegomstandigheden, armoede en een toename van drugs in het land veroorzaakt.
  • Corrupte politici o.a. hadden geld nodig om hun projecten en wapens te financieren.
  • De strategische locatie van het land, op de belangrijke maritieme- en luchtvaartroutes.
  • De regering heeft het geld niet voor de opvang en re-integratieprogrammaís van drugsverslaafden en preventie activiteiten.
Dagprogramma

Er is een streng dagprogramma ontwikkeld. Naast groepsactiviteiten worden er veel individuele programmaís aangeboden. Er heerst discipline en er wordt veel gevraagd van de cliŽnten op fysiek, emotioneel en psychisch gebied.

120 cliŽnten in de leeftijd van 15 tot 65 nemen dagelijks deel aan de revalidatieprogrammaís.

Voor het uitvoeren van de diverse programmaís hebben de cliŽnten een rustige omgeving nodig waar ze zich kunnen terugtrekken en in alle rust kunnen rehabiliteren, zonder prikkels van buiten, zodat de maximale medische en psychologische behandelingen gegeven kunnen worden.

Om de cliŽnten meer comfort en faciliteiten te bieden, willen we bedden en matrassen verstrekken van, zodat de cliŽnten niet meer op de vloer hoeven te slapen.

Nu is het moeilijk om `s nacht rustig en ontspannen te slapen. Voor de cliŽnten is het van belang om in hun slaap te herstellen.

De bedden voor het revalidatie centrum van de ETTD

We willen graag:

• 65 zware metalen stapelbedden met matrassen aanschaffen.
  • Kosten per bed met matrassen is LKR 64.000,00.

De totale kosten voor het project bedragen Ä 9.500,00.

Wij vragen vriendelijk

Ons project te sponsoren, om ons in staat te stellen, jongeren van de drugs en alcohol te redden en een nieuwe toekomst te bieden.
Gelukkig krijgen we hulp van de Wilde Ganzen. Voor elke euro die we bij elkaar krijgen geven zij een premie van 50 eurocent. Dus met een eigen bijdrage van Ä 5.000 zijn we er al.
De Wilde Ganzen steunen honderden kleinschalige projecten in arme gebieden. Deze projecten zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap samen met bevlogen Nederlanders. Wilde Ganzen helpt met kennis, ervaring en financiŽle steun. Daar helpt u met iedere gift aan mee!

STEUN VAN DE WILDE GANZEN

Wilt u ons project ondersteunen dan kunt u een bijdrage overmaken op bankrekening:

NL21 INGB 0000 0085 66 t.v.n. de Stichting ZOM, o.v.v. ďBeddenproject ETTDĒ.

Stichting ZOM is AMBI organisatie, de giften zijn aftrekbaar van de belasting.